Metabolický krůtí segedínský guláš (příprava cca 30 min) Připravte si 2 porce masa a zeleniny (zelí kyselé nebo sladké) a pokrájenou cibulku (patří do množství zeleniny). Cibulku opečete (pro prvních 14 dní) buď bez tuku a nebo na 1-2 lžících ostrého olivového oleje s chilli papričkou. Jakmile cibulka začne hnědnout, přidejte na kostičky nakrájené krůtí maso. Osolte, lehce opepřete a nechte cca 5- 7 minut opékat. Okapané maso vyjměte na talíř a nechte stranou. Do zbylého výpeku přidejte lžíci domácího medu a za stálého mícháního rozpusťte. Poté nasypte kyselé zelí a nechte prohřát popřípadě sladké zelí poduste. Zelí nechávám křupavé, nedusím ho dlouho. Přidejte mletou papriku, osolte, popřípadě dokyselte octem. Nakonec rozdělte zelí i maso na dvě poloviny a promíchejte. Jednu polovinu prohřejte a druhou si připravte do skleněné misky na druhý den.